Η Easy Education στο 7ο Διεθνές Φόρουμ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδας

Τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης Easy Education μοιράζονται κοινούς στόχους με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων, συμμετέχουν και στηρίζουν το 7ο Διεθνές Φόρουμ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδας (Ε.Κ.Ν.Ε.).Η εποικοδομητική συνεργασία ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο, όταν στους χώρους της εκπαιδευτικής δομής της Easy Education, στην Βέροια, φιλοξενήθηκε ημερίδα που είχε ως στόχο τη γνωριμία των νέων της περιοχής με τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων. Κορύφωση των δράσεων, αποτελεί το 7ο Διεθνές Φόρουμ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδας που πραγματοποιείται από 23 ως 26 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη.

Στο διεθνές φόρουμ με τίτλο "Μαθαίνοντας από το παρελθόν, επανασχεδιάζοντας το μέλλον μας. Η εκ νέου ώθηση της ευρωπαϊκής κοινωνίας προς μία αναδιαμορφωμένη πραγματικότητα" περιλαμβάνεται το Πάνελ Συζήτησης με θέμα "Μη τυπική Εκπαίδευση στην Ελλάδα και την Ευρώπη".

Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών του πάνελ, όπως η υφυπουργός Παιδείας κ.Ζέττα Μακρή,  έχει την τιμή να συμμετέχει με ομιλία ο κ.Νικόλαος Μουρτζίλας, υπεύθυνος σπουδών και ιδιοκτήτης των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης Easy Education.

Οι δράσεις υλοποιούνται υπό την αιγίδα του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ και σε συνεργασία με το  Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Στόχοι του 7ου Διεθνές Φόρουμ, είναι η εξοικείωση των νέων με το Ευρωπαϊκό πολιτικό γίγνεσθαι, η δημιουργία μιας πολυπολιτισμικής συζήτησης από άτομα διαφορετικού κοινωνικού, γεωγραφικού, πολιτιστικού και οικονομικού υποβάθρου και η ενθάρρυνση της ενεργού συμμετοχής της νεολαίας στην δημοκρατική ζωή η οποία αποτελεί θεμέλιο της κινητοποίησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων. Επιπρόσθετα, το φόρουμ φιλοδοξεί να συμβάλλει στην προώθηση της διαπολιτισμικής κατανόησης στο πλαίσιο πολυήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος που προβάλλει την έννοια της Ευρωπαϊκής κοινότητας και ταυτότητας όλων των συμμετεχόντων.

Η δράση συγκεντρώνει περισσότερους από 170 νέους από όλη την Ευρώπη, οι οποίοι θα κληθούν να συζητήσουν επίκαιρα θέματα που αφορούν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και να μοιραστούν προβληματισμούς όπως η ανάπτυξη του κοινωνικού κεφαλαίου, η εκπαίδευση και η κατάρτιση του κοινωνικού συνόλου.


Αναλυτικά το πρόγραμμα ομιλιών του πάνελ (Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, 25/08/2021):

Ζέττα Μ.Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων με καταγωγή από την πόλη της Θεσσσαλονίκης.

Μουρτζίλας Νικόλαος, Υπεύθυνος Σπουδών και ιδιοκτήτης Κέντρων Δια Βίου Μάθησης από το 2008, πτυχιούχος Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λαμίας, προσφέροντας την οπτική γωνία ενός ανθρώπου σε άμεση επαφή με τον τρόπο λειτουργίας της μη τυπικής εκπαίδευσης.