ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - Νόμος 4823/2021

Πλέον ζητούνται 2 σεμινάρια για τις κρίσεις και αυξάνεται η μοριοδότηση.

Ο Νόμος 4823/2021 δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ A 136 – 03.08.2021, αποτελείται από 245 άρθρα και περιλαμβάνει διατάξεις, μεταξύ άλλων, για την Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, τις Επιλογές Στελεχών, το νέο σχολείο, τις νέες δομές υποστήριξης εκπαιδευτικού έργου και την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση.

Ο νέος νόμος φέρει αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης!

Μία σημαντική αλλαγή είναι η μοριοδότηση από την παρακολούθηση σεμιναρίων από δημόσια Πανεπιστήμια. Η αλλαγή περιγράφεται στο ΑΡΘΡΟ 32 και ΑΡΘΡΟ 33 και αναφέρει πως για τις κρίσεις στελεχών στην εκπαίδευση, ο εκπαιδευτικός μπορεί πλέον να λάβει 2 μόρια (μέγιστη μοριοδότηση) από 0,5 που ήταν στον προηγούμενο νόμο παίρνοντας 2 σεμινάρια τα οποία πλέον μοριοδοτούν με 1 μόριο το καθένα. Αλλάζει δηλαδή αλλάζει η μοριοδότηση από 0,5 μόρια στα 2 μόρια.

Η διαφορά αυτή αναμένεται να αποτελέσει ισχυρό ανταγωνιστικό παράγοντα στο νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών και προσλήψεων αναπληρωτών μετά το άνοιγμα των πινάκων το 2022 και 2023.

Πως μοριοδοτούνται οι προσλήψεις και οι διορισμοί εκπαιδευτικών;

Όπως φαίνεται ενισχύεται έντονα ο ρόλος του αντικειμένου της σχολική ψυχολογίας στα σχολεία με νέες προσλήψεις σχολικών ψυχολόγων. Συγκεκριμένα σύμφωνα με διάταξη του προτεινόμενου νομοσχεδίου του ΥΠΑΙΘ “Αναβάθμιση του Σχολείου και Ενδυνάμωση των Εκπαιδευτικών” ιδρύονται 1.100 νέες οργανικές θέσεις σχολικών ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα Κέντρα Διάγνωσης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ), οι οποίες θα καλύπτουν τις ανάγκες των σχολικών μονάδων γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Το γεγονός αυτό καταστά το σεμινάριο με αντικείμενο την «Σχολική Ψυχολογία» πρώτη επιλογή για χιλιάδες εκπαιδευτικούς μετά το πρόγραμμα της Ειδικής Αγωγής που αποτελεί κορυφαία επιλογή για δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς λόγω των ολοένα και περισσότερων προσλήψεων που γίνονται στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.

Επίσης από τον Σεπτέμβριο ξεκινάει σε όλες τις σχολικές μονάδες να διδάσκεται το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής. Το γεγονός αυτό  δημιούργησε τεράστια κινητικότητα στην επιμόρφωση με τον αντίστοιχο τίτλο και στρέφει χιλιάδες αναπληρωτές, αδιόριστους αλλά και μόνιμους εκπαιδευτικούς στο να παρακολουθήσουν το μοριοδοτούμενο σεμινάριο.

Το ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, με την ασφάλεια και την αξιοπιστία που το χαρακτηρίζει, ανακοίνωσε νέο κύκλο εγγραφών με έναρξη 5 Οκτωβρίου 2021 στους παραπάνω θεματικούς τίτλους ετήσιων 9 μηνων μοριοδοτούμενων επιμορφώσεων που αποτελούν την κορυφαία επιλογή δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών:

  1. Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ):Ολιστική Προσέγγιση
  2. Σχολική Ψυχολογία
  3. Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και ψυχολογία της νεανικής σχέσης

Αλλά διεξάγονται και 11 επιπλέον επιμορφώσεις που μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος για επιπλέον μοριοδότηση. Όλα τα ετήσια εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενα σεμινάρια (ή μικρότερης διάρκειας) οδηγούν στην απόκτηση επίσημου αναγνωρισμένου πιστοποιητικού με δια βίου ισχύ από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.

Συμπλήρωσε την αντίστοιχη αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και ένα ειδικευμένο στέλεχος μας θα επικοινωνήσει μαζί σου ώστε να μάθεις πως μπορείς να αξιοποιήσεις τα προγράμματα.
Λάβε περισσότερες πληροφορίες συμπληρώνοντας τη φόρμα εδώ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Μοριοδότηση σε δημόσιο έως και 11 Μόρια επιπλέον

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στη γραμμή υποστήριξης των παραπάνω προγραμμάτων του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Πάντειου Πανεπιστημίου: Τηλέφωνο: 210 300 97 03  (help desk 10.00 – 16.00)

E-mail: info@kedivim-panteion.gr